Jij wil graag op vakantie! Koffers zijn gepakt, mensen die wel én niet mee mogen zijn ingelicht, zelfs de opvang voor de katten is al geregeld. Het enige wat je eigenlijk nog uit moet vogelen, jij samen met je eventuele reisgenoten, is waar de reis naartoe gaat. Idee: blijf anders lekker in eigen land, en ga hier vakantievieren. Met je gehele familie in een groepsaccommodatie 30 personen, bijvoorbeeld, óf naar een vakantiepark Zeeland met zwembad. Dat klinkt toch super? 

Jouw vakantie 

Voordat je überhaupt vakantieparkfolders gaat doorlopen of een last minute vakantie in eigen land gaat boeken, is het belangrijk om jezelf dé vraag te stellen die je je altijd moet stellen voordat je een vakantie boekt: op wat voor soort vakantie ga je? Dat klinkt misschien als een logische vraag, té logisch zelfs, maar vergis je niet. Iedereen ontspant namelijk op een andere manier. Het ideaalbeeld van vakantie is natuurlijk met een cocktail in de ene hand en een middelmatige thriller in de ander bij het zwembad liggen en af en toe naar het onbeperkt buffet voor een stuk lauwwarme pizza… maar ís dat eigenlijk wel het ideaalbeeld? Is er überhaupt wel één ideaalbeeld van vakantie? Wij denken van niet, om de simpele reden dat men op andere manieren ontspant. Sommige mensen vinden het heerlijk om wekenlang de natuur in te trekken en veel met hun handen bezig te zijn, en overgeleverd te zijn aan niets dan elkaar en de tent die je bij je hebt. Anderen gaan juist graag het nachtleven én stadsleven in en spenderen het liefst hun vakantie in zoveel mogelijk bruisende sfeer. Ga dus bij jezelf én je reisgenoten na hoe jullie willen dat jullie vakantie eruitziet.

Eigen land 

Nu je eenmaal een beetje weet op wat voor vakantie je gaat (en je die ene reisgenoot die drie weken wilde kamperen met alleen een slaapzak vriendelijk hebt verbannen van de trip) kan ik je eigenlijk garanderen dat je het gaat vinden in Nederland. Hier vind je namelijk zowel weelderige en diverse natuur als een bruisend stadsleven, en ook nog kunst, cultuur én geschiedenis! Wat wil je nog meer? Denk bijvoorbeeld aan de ruige, rustieke natuur van onze kust en de Waddeneilanden, maar ook aan de glooiende heuvels van Zuid-Limburg. Niet alleen dat; steden als Amsterdam natuurlijk, maar ook Zwolle en Utrecht bieden een diverse cultuur én een bruisend nachtleven. 

 

Kortom, op vakantie in eigen land is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de ziel.