Dagelijks is de badkamer de ruimte in huis waar rust ontspanning centraal staat. Dit is de plek waar je onder een warme douche stapt na een lange werkdag en waar je je ’s ochtends vol nieuwe energie klaarmaakt voor de nieuwe dag. Hoewel we toch best wat tijd in deze ruimte doorbrengen, wordt de badkamer niet altijd meegenomen met het interieur van de rest van de woning. Dat is zonde, want de badkamer mag zeker niet vergeten worden en verdient ook zo zijn liefde en aandacht. Alles wat je nodig hebt voor een stijlvolle badkamer waar je ultiem kunt genieten lees je in dit blog.

 

Kies een stijl

Net als in de rest van de woning zijn er bepaalde interieurstijlen die je in de badkamer kunt aanhouden. Er is erg veel keuze, maar het liefst beperk je je stijl tot één of twee thema’s. Wil je bijvoorbeeld een trendy, moderne badkamer met grote tegels, een losse wasbak en strakke lijnen, of ga je toch liever voor een landelijke stijl met een vrijstaand bad, een houten wasmeubel en warme tinten? Ook klassiek is een stijl die je in de badkamer kunt aanhouden. Een combinatie van rust en luxe met glimmende materialen, contrast in zwart met wit en gebruik van marmer. Liever een stoere uitstraling? Ga dan voor een industriële look met donkere kleuren, robuuste elementen en gebruik van metaal, beton en hout.

 

Badkamerelementen

Er zijn een aantal elementen die je in iedere badkamer terugvindt. Wat is deze ruimte tenslotte zonder douche en wasmeubel? Voor ieder element heb je de keuze uit verschillende opties. Houd bij het maken van je keuze rekening met het gebruik van het element, je wensen en je budget. Waar het je in ieder geval niet aan mag ontbreken is een fijne douche waaronder je helemaal tot rust komt. Wil je een eenvoudige douchekop of sta je het liefst onder een regendouche of stortdouche? En wil je dan een douchecabine of een douchewand plaatsen? Ook een badkamermeubel is nodig. Hierbij maak je de keuze of je de wasbak ingebouwd in het meubel wilt hebben, of losstaand op het meubel. Het meubel moet ook genoeg opbergruimte bevatten voor onder meer handdoeken en verzorgingsproducten. Boven het meubel hang je een fijne spiegel, eventueel met ingebouwde verlichting. Ook vind je verschillende accessoires terug in de badkamer. Denk hierbij aan een badmat, handdoekhaakjes, zeepdispenser, afvalemmer, wasmand en de juiste verlichting. Om wat sfeer aan te brengen kun je tevens een kunstplant in de badkamer zetten of een groot glasschilderij ophangen. Zoek online eens op “schilderij glas” voor een mooie wanddecoratie die jouw badkamer meteen stijlvol maakt.