Azië is een reisbestemming die bij veel mensen hoog op het lijstje staat, maar het is een groot en veelzijdig continent. Van de woestijnen in het Midden-Oosten langs de hypermoderne steden van Japan naar het regenwoud van Indonesië: wat zijn de bestemmingen in Azië die je echt niet mag missen? Hieronder staan een paar van onze favorieten voor je op een rijtje. Heb jij je vliegticket al geboekt?

Rondreizen door India

We beginnen bij India. Rondreizen India is een goed idee om veel van dit grote en veelzijdige land te kunnen zien. Zo kun je in één vakantie de Taj Mahal zien, de drukke stad New Delhi bezoeken en onder palmbomen op een wit strand relaxen. Vergis je echter niet: India is een enorm groot land en het is daarom beter om je op een bepaalde regio te richten met de rondreis. Denk bijvoorbeeld aan het Noorden, waar de bekendste bezienswaardigheden zijn, of reis door het midden van het land, dat nog relatief weinig wordt bezocht door toeristen. De beste maanden voor een vakantie in India zijn oktober tot en met maart. Op dat moment is het niet zo warm en zal de moessonperiode vol hevige regens net voorbij zijn.

Een reis naar Vietnam

Een andere aanrader binnen Azië is Vietnam. Hier ga je heen voor de prachtige rijstvelden en de imposante baaien. Vergeet ook niet om een echte Vietnamese pho te eten, een noedelsoep gemaakt met rundvlees. En wat dacht je van drukke steden zoals Hanoi of Ho Chi Minh City? Zowel qua natuur als qua cultuur is er in Vietnam genoeg te ontdekken. Ook voor een reis naar Vietnam zul je rekening moeten houden met de moessonperiode, hoewel er geen perfect moment is om af te reizen naar dit land. Tussen april en juni en september tot en met november is het regenseizoen in Vietnam en zullen er dus hevige regens vallen. Wel licht het er maar net aan welk deel van het land je wil bezoeken. Noord-Vietnam is in deze periode bijvoorbeeld weer het meest zonnig.

Andere bestemmingen in Azië

Er zijn nog veel meer landen in Azië die een bezoekje waard zijn. Denk aan Thailand en Cambodja, Nepal of Mongolië, Zuid-Korea en Japan. Stuk voor stuk zijn dit landen met prachtige natuur en imposante steden. Benieuwd naar de top 5 vakantiebestemmingen in Azië? De best beoordeelde landen zijn (van laag naar hoog) Maleisië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand en Nepal. Weet jij al waar je volgende vakantie naartoe gaat?