Gedurende de coronacrisis hebben we allemaal kennisgemaakt met het thuiswerken. Je zet in de ochtend een kop koffie, gaat achter je bureau zitten en start de werkdag. Ook hebben we ontdekt hoe fijn het is om zo nu en dan een pauze te nemen in de achtertuin. Even achterover leunen en genieten van de buitenlucht. Ineens waarderen we de achtertuin allemaal een stuk meer. Het is dan ook wel zo leuk om er wat aandacht aan te geven. Op zoek naar inspiratie zodat je de tuin kunt opknappen? Deze blog helpt je verder. 

Schutting vervangen 

Iedere tuin heeft een eigen schutting. Waar de een kiest voor een bakstenen muur, gaat de ander liever voor een schutting met houten planken. Er komen steeds meer alternatieven bij, maar tussen alle nieuwe soorten schuttingen in Nederland kunnen we een trend herkennen. Mensen kiezen vaker voor een natuurlijke schutting. Wat houdt dit dan precies in? Het betekent dat het gebruikte materiaal voor de schutting duurzaam is. Zo is het gebruik van bamboe nu ontzettend populair, maar ook een hazelaar schapenhek wordt steeds vaker als schutting gebruikt. Wat zou in jouw tuin passen? Om het helemaal compleet te maken, kun je een aantal kleurrijke planten aan de schutting hangen!

Een overkapping

Als je een mooie tuin hebt, is het uiteraard leuk als je er optimaal van kunt genieten. Wil je dat het hele jaar door doen, tijdens zonneschijn én regen? Dan is het aan te raden om een overkapping te laten bouwen in je tuin. Velen kiezen voor een overkapping in combinatie met een tuinhuis, maar het is ook een optie om enkel voor een overkapping te kiezen. Het grote voordeel is dat je een knusse hoek kunt creëren onder het afdakje. Ga dan ook op zoek naar passende tuinmeubels, planten en bloemen. Wil je inspiratie opdoen? Kijk dan op de website van Hillhout Tuinhout. Wat betreft overkappingen heb je keuze uit verschillende materialen, kleuren, maten en stijlen. 

Het plaatsen van natuurlijke elementen 

Het blijft niet alleen bij een natuurlijke schutting. Er komen steeds meer duurzame elementen terug in de inrichting van Nederlandse achtertuinen. Zo kiest men vaker voor milieuvriendelijke materialen. Dat betekent weg met de plastic tuinstoelen en welkom bamboe tuinmeubilair! Om het duurzame karakter van tuinen te versterken, kiezen mensen ook vaker voor natuurlijke kleuren zoals groen en bruin. En wat dacht je van wat meer gras, bloemen en planten? Er zijn ontzettend veel manieren om een duurzame tuin te creëren!