Om jouw website zo goed mogelijk te laten werken is alleen linkbuilding niet voldoende. Er komt namelijk ook een stukje techniek bij kijken. In dit artikel leggen we uit wat technische SEO is en waarom het verstandig is om dit uit te besteden aan een goed seo bureau. Lees je mee?

Wat is SEO?

SEO (search engine optimization) is kortgezegd het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines. Het doel? Om hoog in de organische zoekresultaten te komen wanneer potentiële klanten op relevante zoekwoorden of -termen Googlen.

Wat is technische SEO?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, staat niet iedereen even hoog in de zoekresultaten. Daarom is het belangrijk om naast een goed backlink profiel en kwalitatieve content ook aandacht te besteden aan technische seo. Technische SEO zorgt ervoor dat jouw website niet alleen beter geïndexeerd wordt door zoekmachines, maar ook dat het verkeer op jouw website zelf beter wordt.

Technische SEO uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf

Technische SEO is een breed begrip en kan ingewikkeld overkomen. Het uitbesteden van technische SEO aan een gespecialiseerd bedrijf is dan ook aan te raden. Een goed bedrijf zal niet alleen jouw website optimaliseren voor zoekmachines, maar ook helpen met het opzetten van een goede website, paginasnelheid en afbeeldingen comprimeren. Zo zorg je ervoor dat jouw website in zijn geheel beter geïndexeerd wordt door zoekmachines, maar ook dat jouw website zelf ook volledig geoptimaliseerd is.

Hoeveel kost het om technische SEO uit te besteden?

Technische SEO is niet gratis, maar het is wel een investering die zichzelf terugverdient. Hoeveel je precies kwijt bent aan technische SEO hangt af van de grootte en complexiteit van jouw website, maar een goede richtlijn is om minimaal €500,- uit te geven aan technische SEO per maand. Dit bedrag kan natuurlijk hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de wensen en doelstellingen van jouw bedrijf. Als je twijfelt of het uitbesteden van technische SEO iets voor jou is, neem dan contact op met een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen je helpen met het bepalen van de juiste strategie voor jouw bedrijf.

Technische SEO is dus onmisbaar als je hoog in de zoekresultaten wilt komen. Wacht niet langer en neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf om jouw website te laten optimaliseren voor zoekmachines. Zoekmachines zullen jouw website dan beter vinden en je krijgt meer bezoekers op jouw site. Zo maak je jouw website succesvoller en trek je meer klanten aan.