Heb je via een online datingplatform een leuk persoon gesproken en is het moment nu eindelijk daar dat jullie gaan afspreken? Dat kan best wel spannend zijn! Wat is leuk om samen te doen, hoe ga je je kleden en zijn er nog tips die je kunt gebruiken? Deze blog helpt je een handje bij de voorbereidingen van je eerste date. 

Date ideeën

Het altijd een uitdaging om met een origineel idee te komen voor de eerste date. Natuurlijk is afspreken in een restaurant mogelijk, maar het is ook leuk om je date te verrassen met een unieke ervaring. Wat dacht je van samen een schilderles volgen. Heb je absoluut geen schilderkunsten? Dat is juist extra leuk, dan kan er ten minste gelachen worden. Of verzamel verschillende speciaal biertjes en borrelhapjes. Stop ze allemaal in een picknickmand en verras je date met een romantische picknick op het strand of in het park. Wil je het actiever aanpakken? Spreek dan af om samen een avondje te swingen op de muziek van een lokale band die live speelt. Wat je ook doet op je eerste date, een tip is om absoluut niet naar de bioscoop te gaan. Als jullie beiden van filmkijken houden, is het een beter idee om thuis een gezellig filmavondje te doen. Koop wat wijn en borrelhapjes. Vervolgens kruip je fijn samen onder een dekentje voor de televisie. Deze setting stelt je beter in staat om met elkaar te praten dan wanneer je naar de bioscoop gaat.  

Wat ga je aandoen? 

Je wilt natuurlijk fris en fruitig verschijnen op je eerste date. Daarom sta je uren voor de kledingkast te dubben over wat je aan gaat trekken. Wordt het een poloshirt of ga je voor een outfit die meer casual is? Als je er echt niet uitkomt, is het misschien goed om na te denken over de date activiteit. Zo is een poloshirt passend voor een romantisch dinertje, maar ga je naar een schilderles dan is casual weer beter.

Extra tips

Deze blog heeft je tot nu toe een aantal leuke date ideeën meegegeven. Ook heb je je outfit natuurlijk al helemaal klaarliggen. Dan is het nu tijd voor de laatste paar tips. Om een goede eerste indruk te maken, is het wel zo fijn als je op tijd komt. Kies er misschien zelfs voor om wat eerder aan te komen, zodat je je date kunt ontvangen. Verder is het belangrijk om jezelf niet beter voor te doen dan je bent. Je wilt immers iemand vinden die je leuk vindt zoals je bent. Door dichtbij jezelf te blijven, weet je zeker dat als er een klik is deze gebaseerd is op iets echts. Een andere tip is om geïnteresseerd over te komen. Stel genoeg vragen zodat je date merkt dat je interesse hebt in zijn of haar leven. Let wel op dat de date niet als een interview overkomt natuurlijk. Op zoek naar meer tips voor je eerste date? Het internet staat er vol mee en je vrienden hebben vast ook nog wel wat advies.