Veel mensen gaan ieder jaar op vakantie naar het buitenland. Landen zoals Spanje, Duitsland, Frankrijk en Griekenland zijn zeer populair onder de Nederlanders. Toch kan het een keer leuk zijn om verder te reizen naar andere landen. Je kunt op deze manier meer van de wereld zien en veel mensen vinden dit erg fijn. Ben jij iemand die meer van de wereld wilt zien? Dan kan het ook een keer leuk zijn om op vakantie te gaan naar een land in Afrika. Kenia staat bekend om zijn schoonheid en is ook het ideale vakantieland als je meer van de wereld wilt zien. Kenia heeft een tropisch klimaat en heeft 80 verschillende soorten wilde zoogdieren. Het is een populaire vakantiebestemming voor mensen die graag een safari vakantie willen meemaken.

Wanneer je op vakantie gaat naar een ander continent zoals Afrika, is het altijd verstandig om te kijken naar de vaccinaties. Vaccinaties zijn erg belangrijk als je naar een land zoals Kenia op vakantie wilt gaan. Het kan soms namelijk zo zijn dat je verplicht bent om vaccinaties te nemen, maar dit is niet altijd het geval. Wil jij meer informatie over vaccinaties Kenia? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Aanbevolen vaccinaties Kenia

Vaccinaties Kenia zijn over het algemeen niet verplicht, maar zeker wel aanbevolen. Het enige vaccinatie wat soms verplicht kan worden is de vaccinatie voor gele koorts. Daarnaast wordt het aanbevolen om een DTP prik te halen. In Kenia is de kans op DTP een stuk groter dan in Nederland en daarom is het belangrijk om een DTP prik te halen. De meeste mensen hebben dit in hun kinderjaren al gehad, maar dit is niet bij iedereen het geval. Daarnaast heerst er in Kenia ook hondsdolheid en is het verstandig om een vaccinatie Rabiës te nemen. Het is sowieso erg belangrijk om contact met wilde dieren te vermijden in Kenia, zo loop je minder kans om hondsdolheid te krijgen. 

Daarnaast zijn er nog een hoop persoonsgebonden vaccinaties die je kunt nemen. Afhankelijk van je gezondheid en de duur van de reis kan het verstandig zijn om bepaalde vaccinaties te nemen. Via de aanbieder reisprik kun je hier meer informatie over vinden en zie je precies welke vaccinaties erg belangrijk zijn. Je kunt bij deze aanbieder ook gelijk een afspraak inplannen voor een vaccinatie, ideaal toch?