Brillen zijn er in vele soorten en maten, en worden gebruikt om verschillende oogproblemen te corrigeren en te beschermen tegen schadelijke lichtstralen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende soorten brillen.

Enkelvoudige bril

Een enkelvoudige bril is een bril met één sterkte voor beide ogen, die meestal wordt voorgeschreven om verziendheid of bijziendheid te corrigeren. Dit type bril heeft slechts één gebogen lens die aan de voorkant van het montuur is bevestigd.

Multifocale bril

Een multifocale bril is een bril die meerdere sterktes combineert in één lens, zodat mensen die zowel dichtbij als veraf problemen hebben, niet constant van bril hoeven te wisselen. De bovenkant van de lens is meestal voor veraf kijken, terwijl de onderkant een sterkte heeft voor dichtbij kijken.

Leesbril

Een leesbril is een enkelvoudige bril die speciaal is ontworpen om te helpen bij het lezen of bij andere activiteiten waarbij men dichtbij moet kijken. Deze bril heeft meestal een lage sterkte die alleen geschikt is voor dichtbij kijken. Direct een leesbril kopen? Dat kan gemakkelijk online.

Computerbril

Een computerbril is een bril die is ontworpen om de ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald. Deze brillen hebben meestal een lichtgele of oranje tint die het blauwe licht filtert en de ogen helpt te ontspannen.

Zonnebril

Een zonnebril is een bril die is ontworpen om de ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling en fel zonlicht. Deze brillen hebben donkere lenzen die het licht verminderen en de ogen beschermen tegen verblinding.

Sportbril

Een sportbril is een bril die is ontworpen om te worden gedragen tijdens het sporten, om de ogen te beschermen tegen impact, wind en zonlicht. Deze brillen hebben meestal duurzame frames en gepolariseerde lenzen om reflecties en verblinding te verminderen.

Veiligheidsbril

Een veiligheidsbril is een bril die is ontworpen om de ogen te beschermen tijdens werkzaamheden waarbij er risico is op schade aan de ogen. Deze brillen hebben meestal onbreekbare lenzen en duurzame frames om de ogen te beschermen tegen vliegende deeltjes en stoten.

Nachtbril

Een nachtbril is een bril die is ontworpen om te helpen bij het rijden in het donker. Deze brillen hebben gele lenzen die het contrast verbeteren en de ogen helpen om beter te zien bij weinig licht.

Kortom, er zijn veel verschillende soorten brillen beschikbaar om verschillende behoeften van de gebruikers te vervullen. Het is belangrijk om de juiste bril te kiezen zodat je ogen hier geen last van krijgen. Heb je het idee dat het na een tijdje toch niet klopt? Dan is het belangrijk om nader onderzoek te doen.