Een prachtige vloer geeft je huis een stijlvolle en luxueuze uitstraling en zorgt ervoor dat je huis er altijd netjes en verzorgd uitziet. Een stijlvolle vloer is niet alleen mooi om naar te kijken, maar heeft ook vele praktische voordelen. Een gladde vloer is bijvoorbeeld makkelijker schoon te houden en heeft minder kans op schade.

Het kan moeilijk zijn om de juiste vloer te kiezen, maar er zijn een aantal dingen die je moet overwegen. Heb je niet veel tijd voor onderhoud? Wil je de vloer op korte termijn niet opnieuw hoeven vervangen? Allemaal zaken om goed over na te denken bij de keuze van een vloer. In deze blog gaan we dieper in op deze vragen. 

Onderhoud 

Vloeren zijn belangrijk en verdienen daarom ook de beste zorg en aandacht. Een mooie vloer maakt je huis net even wat sfeervoller en gezelliger. Het is fijn om op een mooie, frisse vloer te lopen en te voelen dat je huis schoon is.  Wanneer je een vloer aanlegt, is het belangrijk om te bedenken hoe je deze in de toekomst wilt onderhouden. Het onderhoud van een vloer is namelijk niet altijd even eenvoudig. Je moet rekening houden met het soort vloer, de toplaag en eventuele beschermende lagen.

Er zijn verschillende soorten vloeren, zoals een houten vloer, een pvc vloer en een laminaatvloer. Maar weke vloeren zijn makkelijk in onderhoud? Laminaatvloeren zijn sterk, licht en makkelijk te onderhouden. Regelmatig stofzuigen is al snel voldoende om de vloer schoon te houden. Daarmee voorkom je dat het vuil tussen het laminaat gaat zitten. Op deze manier heb je langer plezier van de vloer. Daarentegen is een houten vloer iets kwetsbaarder en makkelijker te beschadigen. Dit maakt het onderhoud ervan ook wat lastiger. Wel geeft het een unieke en sublieme stijl aan de woonkamer. Op zoek naar houten vloeren den haag? Houten vloeren worden steeds populairder onder Nederlandse huishoudens en dat is niet zonder reden. 

Levensduur

Als we het hebben over de levensduur van een vloer, is het materiaal van de vloerbedekking essentieel. Vloeren van hout hebben bijvoorbeeld over het algemeen een levensduur van ongeveer 40 jaar. Laminaat gaat over het algemeen maar liefst 10 jaar mee. Desondanks gaat laminaat bijvoorbeeld wel weer minder lang mee als pvc. Ook de dikte en kwaliteit van de vloer speelt hierbij een grote rol. We kunnen concluderen dat de vloer een belangrijk onderdeel is van het huis en dat het zeker de moeite waard is om een weloverwogen keuze te maken.